ene kemiğine yerleştirilerek yapılan ve doğal dişler gibi kullanılması rahat ve estetik olan implantla ilgili en çok sorulan sorulardan bir tanesi, ‘implant riskli midir’ sorudur. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, tekniklerine uygun ve uyum sürecini tamamlayarak yapılan bir implant tedavisi son derece sağlıklı bir yöntemdir. Hatta geleneksel köprü protezine alternatif olarak geliştirilen implant dişi, birçok tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak risk gurubundaki kişiler bu uygulamaya karşı mesafeli durmak zorundalar. Bu kişiler şeker hastalığı olanlar, hamile bayanlar ve kemik hastaları. Bunların dışında implant yapılacak olan bölgede enfeksiyon gibi bir durum gelişmesi de implantın sıkıntılar doğurmasına neden olabilir. Bu nedenle cerrahi işleme başlanmadan önce kesinlikle enfeksiyonun tamamen yok edildiğinden emin olunmalıdır. Bahsettiğimiz enfeksiyon durumu implant kaynaklı değildir. Bu nedenle implantın bir zararı yoktur. Çünkü zaten oldukça kaliteli olan ve diğer cerrahi operasyonlarda da kullanılan titanyum maddesinden yapılan materyal çene kemiğine yerleştirilir.
İmplant steril ortamda tecrübeli bir hekim tarafından kendini kanıtlamış bir firmanın ürünü olduğu sürece hiçbir riski yoktur!
Bahsettiğimiz bu durumlar dışında, implantın yapımında kullanılan diğer maddelerin kalitesiz olması ve organik kirlilik taşıması dişin enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Tecrübesiz ve tam olarak mesleki anlamda deneyim edinememiş diş hekimlerince yanlış uygulama ile yapılan implantlar da sıkıntılar meydana getirebilir. İmplant riskli midir diye merak eden hastalar, deneyimli bir hekim ile implant dişi korkmadan yaptırabilir.
Yorum Yok