Diş taşı temizliği ağız ve diş sağlığı için büyük önem arz ediyor. Zamanla dişlerde oluşan ve tartar olarak adlandırılan diş taşları ağız ve diş sağlığını tehdit edebiliyor. Bunun neticesinde ağızda kokmalar, çürümeler ve diş etlerinde kanamalar gibi problemler ortaya çıkabilir.
Diş taşlarını temizlerken diş fırçasının girmediği noktalar diş ipleri ile temizlenmeli ve buna her gün devam edilmesi gerekiyor. Temizlenemeyen noktalarda bakteri üremesiyle birlikte çürümeler meydana geliyor. Meydana gelen çürümeler de diş köklerine zarar vererek dişlerin kaybedilmesine kadar uzayan bir sürece dönüşebiliyor.
Çekmeköy diş hekimi Ufuk Tosun olarak önce diş taşlarınızı temizleyerek diş etlerinin rahatlamasını sağlıyoruz ardından airflow teknolojisi kullanarak ( özel bir kumlama yöntemi ) diş temizliğini en derine ve hassas şekilde yapmış oluyoruz.
Diş Taşı Nasıl Temizlenir?
Diş taşı temizliği ileri seviyeler için kliniklerde diş hekimleri tarafından yapılabiliyor. Ancak doktora gitmeden önce evde uygulanacak teknik ve yöntemlerle de bir seviyeye kadar diş taşı temizliği yapmak mümkün.
Diş taşı temizliğinde ilk dikkat edilmesi gereken dişlerin günlük mutlaka en az iki kere fırçalanmasıdır. Bu sayede diş taşlarının oluşması önlenebilir. Diş fırçalarken ön ve arka dişlerin tamamı bütün plaklar dikkatlice ve tekniğine uygun olarak fırçalanmalı ve bu en az iki dakika sürmelidir.
Diş taşı temizliğinde diş fırçalamak kadar diş macunu da oldukça önemli. Diş macunları diş minesini kuvvetlendirerek diş taşı oluşumunu en aza indirir. Bu sebeple diş fırçalama işlemlerinde diş taşı problemi olanlar diş macunlarını tercih edebilirler.
Evde uygulanan bu yöntemlerin haricinde portakal kabuğu, karbonat ve tuz, sirke gibi bitkisel yöntemlerle de diş taşı oluşması engellenebilir.
Bütün bu yöntemler haricinde her altı ayda bir olmak üzere diş hekimi kontrolünde diş taşlarının özel cihazlarla temizlenmesi mümkün. Çekmeköy’de bulunan kliniğimizde diş temizliğinizi en hassas şekilde gerçekleştiriyoruz . Randevu almak için whatsapp veya iletişim sayfasındaki adres ve telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Diş Taşının Zararları
Diş taşları temizlenmediklerinde zamanla dişlerde ciddi sıkıntılara yol açabilirler. Dişlerde zamanla ortaya çıkan zayıflık ve sallanmayla birlikte diş kemiklerinin de tahribata uğraması durumu ortaya çıkabilir. Bu şekilde desteksiz kalan dişler de zamanla sallanır ve yerinden düşebilir. Bunun tedavisi ise mümkün olmuyor.
Bunun haricinde diş taşları temizlenmediği sürece ciddi ağız kokusu yapabiliyorlar. Ağız bakımının yeterince yapılmadığı durumlarda görülen ağız kokusu tatarlarla da birleşince dayanılmaz bir hal alır. Bunun yanında diş etlerinde kanama da görülebilir. Diş etlerinde görülen kanama ise diş etlerinin zayıfladığı ve sağlıksız olduğu anlamına geliyor.
Yorum Yok