implant ile köprü arasındaki farklar başlıca değinmek gerekirse, ağızdaki dişlerin kaybından dolayı oluşan rahatsızlıklar ve kaybedilen fonksiyonlar, diş hekimliğinin çalışma alanına dahil edilen tedaviler sayesinde hastayı rahatlatacak hale getirilmektedir.
Özellikle bazı şiddeti fazla olan ve gıdaları çiğnemede en önemli rolü üstlenen arka dişler, sıklıkla kullanıldığı için ve temizleme esnasında çok fazla özen gösterilmediği için zamanla kaybedilmektedir. Bunun yanı sıra konuşurken ya da gülerken görünen kesici dişlerin hasar alması da kimi tedavi yöntemlerince estetiğine kavuşturulmaktadır.
Bu yöntemlerin en önemliler kron köprü tedavisi ile implant uygulamasıdır. Köprü tedavisi geleneksel olup, yıllardır kullanılmakla birlikte, implantın uygulanmaya başlamasıyla terk edilmeye yüz tutmuştur. Köprü diş uygulamasında komşu iki diş ile bağlantı kurularak eksik diş yapılır.
İmplantın Farkı Nedir?
İmplant tedavisinde ise, dişin bağlantılı olduğu çene kemiğine çivi yerleştirilir ve üst kısmı da protez diş ile tamamlanarak diş eksikliği giderilir. Peki, birçok hastanın merak ettiği implantla köprü tedavisindeki farklar bunlardan ibaret mi? Elbette hayır.
implant ile köprü arasındaki farklar genel olarak
Öncelikle implant hem estetik açıdan hem de sağlamlığı açısından birçok tedavi yöntemini geride bırakarak diş hekimliğinde çığır açmıştır.
Daha modern bir yöntem olan implant, aynı zamanda kişinin kendi dişi gibi kullanmasına olanak tanır. Ancak köprü dişte, zamanla renk değiştirme, doğal dişten fark edilir derecede görsellik, hastayı rahatsız eden başlıca durumlardır. Bu nedenle implantla köprü tedavisi arasındaki farklar oldukça önemli olup, diş hekimlerinin de önerdiği ve kullandığı tedavi yöntemi implanttır.
Fiyat sayfamızı inceleyip hem köprü fiyatları hem implant fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Yorum Yok