Diş hekimliği çalışma alanında çığır açan implant uygulaması, netice itibariyle kaybedilmiş dişlerin yerine yapılan bir tedavi yöntemidir. İmplantın yapılabilmesi için gerekli alt yapıların hazırlanması gerek. Kırık dişler üzerine ya da çürümüş dişlerin yerine implant yaptırılması mümkün değildir. İmplantın yapılabilmesi için mutlaka ağız içerisindeki bir eksikliğin olması gerekir. Dişlerin bağlantılı olduğu çene kemiğine yerleştirilen implant çivisinin zamanla uyumu ile ağız içinde kalan bölgeye protez diş yapımı ile implant uygulaması tamamlanır. Peki, hastaların en çok sorduğu sorulardan birisi olan implantın uzun ömürlü olması için neler yapılmalı, sorunun cevabı ise kişisel bakımda gizli.
Sabit protezlerden birisi olan implant, doğal diş gibi durmasının yanında insanın kendi dişi gibi rahatlıkla kullanılmasına imkan tanır. Hareketli protezlerde yaşanan tak çıkar uygulamasının rahatsızlık verici özeliği implantta bulunmaz. Gayet kullanışlı ve estetiktir.
Sağlıklı İmplant İçin Ne Yapmalıyız
Dişlerin her yemekten sonra fırçalanarak, ağızda yemek artığı kalmasını önlemek, ağız içinin oldukça steril halde tutulmasını sağlamak, zararlı alışkanlıkları terk etmek gibi kişisel uygulamalar implantın uzun ömürlü olması için neler yapılmalı sorusunun kısaca cevabıdır. Bunun yanı sıra yılda bir ya da iki kez diş hekimi muayenesine gitmeniz hem implant dişinin selameti açısından hem de diğer dişlerin kontrolü açısından çok önemlidir.
Hayati fonksiyonların en önemlilerinden olan ağız ve diş sağlığı, en az diğer organlarımız kadar önemlidir.
Yorum Yok